H Ivoclar Vivadent συζητά για τα οδοντιατρικά κεραμικά υλικά στο πρώτο διεθνές συμπόσιο ειδημόνων

Σάββατο, Σεπτεμβρίου 29, 2012odontotexnitis.gr

Βερολίνο, Γερμανία: Τα τελευταία 20 χρόνια έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος στα κεραμικά υλικά που χρησιμοποιούνται στις οδοντιατρικές αποκαταστάσεις. Την περασμένη εβδομάδα, παρουσιάστηκε μια ανασκόπηση των τελευταίων υλικών και της κλινικής χρήσης τους στο διεθνές συμπόσιο, που οργανώθηκε από την κατασκευάστρια εταιρεία οδοντιατρικών ειδών, την Ivoclar Vivadent, στην πρωτεύουσα της Γερμανίας, στο Βερολίνο.

«Διαμορφωτές» της κοινής γνώμης και διακεκριμένοι κλινικοί από όλο τον κόσμο, παρακολούθησαν το μονοήμερο συμπόσιο που διοργάνωσε η εταιρεία από το Λιχτενστάιν, για πρώτη φορά σε αυτή τη μορφή. Με τίτλο «Τα ολοκεραμικά υλικά και η αισθητική των εμφυτευμάτων», παρουσίασαν αποτελέσματα από κλινικές μελέτες και πρακτικές εμπειρίες, επιδεικνύοντας τις σύγχρονες εφαρμογές και δυνατότητες των αποκαταστάσεων που κατασκευάζονται από το ολοκεραμικό σύστημα της Ivoclar Vivadent, IPS e.max.

Το σύστημα αυτό, που παρουσιάστηκε στην αγορά πριν από μια δεκαετία, καλύπτει μια μεγάλη γκάμα ενδείξεων , από τις λεπτές όψεις για την αποκατάσταση μονήρων δοντιών, μέχρι τις στεφάνες και τις γέφυρες πολλαπλών τεμαχίων. Σύμφωνα με τον διευθυντή πωλήσεων της Ivoclar Vivadent, τον Josef Richter, αυτή τη στιγμή διατίθεται σε διπυριτικό λίθιο και σε οξείδιο του ζιρκονίου και μπορεί να χρησιμοποιηθεί με την τεχνική του πρεσσαρίσματος και με την τεχνολογία CAD/CAM.
Πριν από τις παρουσιάσεις, πραγματοποιήθηκε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης όπου μεταξύ άλλων ειδημόνων, έλαβαν μέρος ο Δρ.Christian Coachmann από τη Βραζιλία και ο προσθετολόγος Δρ.Kenneth A. Malament από τις ΗΠΑ. Συζητήθηκαν οι διαφορετικές ενδείξεις των οδοντιατρικών κεραμικών συστημάτων καθώς και η μακροπρόθεσμη επιτυχία τους. Ιδιαίτερη προσοχή δόθηκε στην επιλογή των κατάλληλων υλικών και οι περισσότεροι συμμετέχοντες συμφώνησαν ότι αυτός ο παράγοντας έχει σημαντικό αντίκτυπο στην κλινική επιτυχία. Για παράδειγμα, ο Δρ.Manfred Kern, από τη Γερμανία, παρουσίασε μια καινούργια μελέτη που πραγματοποιήθηκε σε ασθενείς στη Γερμανία και έδειξε ότι τα ποσοστά επιτυχίας των γεφυρών τριών τεμαχίων κατασκευασμένων από διπυριτικό λίθιο του συστήματος e.max., ήταν συγκρίσιμα με αυτά των συμβατικών μεταλλοκεραμικών γεφυρών. Παρόμοια αποτελέσματα από μελέτες πάνω σε αυτά τα υλικά παρουσιάστηκαν από τον καθηγητή Van P. Thompson του τμήματος Βιοϋλικών και Βιομιμητικής του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης.

«Αν δεν κατανοήσουμε πώς πρέπει να επιλέγουμε το κατάλληλο υλικό, θα είναι δύσκολο να έχουμε οποιαδήποτε επιτυχία», σημείωσε ο καθηγητής Nitzan Bichacho, επικεφαλής του Κέντρου Αισθητικής Οδοντιατρικής Ronald E. Goldstein, στην Ιερουσαλήμ, στο Ισραήλ και συζήτησε τις παραμέτρους για την επίτευξη επιεμφυτευματικών και οδοντικών αποκαταστάσεων μεγάλης διάρκειας και υψηλής αισθητικής.

Άλλα θέματα που συζητήθηκαν ήταν η κατάστρωση σχεδίων θεραπείας για πολύπλοκες επιεμφυτευματικές αποκαταστάσεις και επικοινωνιακές παράμετροι σε σχέση με τις θεραπευτικές διαδικασίες. Επιπλέον, ο Δρ. Yukio Kusama, από το Τόκιο της Ιαπωνίας, παρουσίασε ένα καινούργιο σχέδιο στηρίγματος (abutment) που κατασκευάζεται από διπυριτικό λίθιο με την τεχνική του πρεσσαρίσματος και πιστεύεται ότι συνδυάζει τέλεια βιολογική λειτουργία με καλύτερη αισθητική απόδοση. by Daniel Zimmermann

Αν σας αρέσει το άρθρο κάντε μας ---Like---
 Αναρτήθηκε απο το Οδοντοτεχνικό Εργαστήριο "Καρυπίδης Κ. Ιωάννης"

You Might Also Like

0 σχόλια

Popular Posts

Φόρμα επικοινωνίας